Організатори Олімпійських ігор у Парижі, відповідальні за харчування атлетів, представили свою концепцію меню та показали страви, які будуть подаватись у ресторані в Олімпійському селищі.
Меню затверджене МОК, воно є результатом спільної дворічної роботи шеф-кухарів та дієтологів, передає Укрінформ із посиланням на BFMTV.
Головний ресторан в Олімпійському селищі розрахований на 3500 місць і працюватиме цілодобово. Там подаватимуть страви за більш як 500 рецептами.
Щодня спортсмени зможуть обирати з 40 основних страв, із загальної кількості 120 рецептів, які будуть змінюватися протягом тижня. Третина страв будуть вегетаріанськими.
Приміром, зі страв французької кухні можна буде скуштувати вегетаріанський бургіньйон або брандад із тріски. Азійська кухня буде представлена свинячим фаршем з тайським базиліком, цвітною капустою з куркумою. З афро-карибській кухні можна буде спробувати шакшуку або соте з креветками. У розділі «Кухні світу» – баранина з м'ятою або овочева мусака.
Найбільший у світі тимчасовий ресторан незабаром відкриється на північ від Парижа у Сінема-сіті – кіномістечку, навколо якого збудоване Олімпійське селище. Ця велетенська їдальня буде поділена на зони за географічною тематикою – Франція, Африка-Карибський басейн, Азія, Світова кухня, щоб спортсмени могли легко зорієнтуватися. У кожній зоні будуть салат-бар, гриль-зона, щоденні спеціальні страви та паста, супи, сири, молочні продукти, десертний бар, хлібобулочні вироби та фруктовий кіоск.
Як передавав Укрінформ, російські та білоруські спортсмени не будуть допущені до участі в церемонії відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.
Фото: BFMTV
Залиште відповідь